SNIMAK DJEVOJČICE IZAZVAO BURU

Oglasila se i medicinska sestra iz Novog Pazara: Spremna sam da snosim odgovornost

Svoje viđenje putem Facebooka iznijela i medicinska sestra Muamera Turković

Djevojčica primila infuziju ispred bolnice. Facebook

Piše: Avaz.ba

6.7.2020

Društvenim mrežama danima kruži fotografija djevojčice kako prima infuziju napolju, ispred dječijeg odjeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru, prenosi B92.

Na snimku se pored djevojčice vide još njena majka, kao i medicinska sestra, koja je sada izjavila da je djevojčica imala napad gušenja. Ovaj je snimak izazvao burne reakcije zbog kojih su se oglasili i pojedini ministri iz vlade Srbije.

Sada je svoje viđenje putem Facebooka iznijela i spomenuta medicinska sestra Muamera Turković.

- Bila sam u smjeni kada se djevojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena terapija, urađen test na COVID djetetu i majci, izmjerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu. Dijete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je “Mogu li ovdje”.


Turković smatra da onaj ko je napravio fotografiju nije imao dobre namjere. Facebook

Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odjeljenja da se djetetu olakšaju tegobe. Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smjene - napisala je ona.

Turković smatra da onaj ko je napravio fotografiju nije imao dobre namjere.

- Taj trenutak je ovjekovečen sa neke od susjednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamjerna). Majka djeteta je primijetila da su snimali sve to i obavijestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora - istakla je Turković.

Pozvala je građane da podrže medicinske radnike u ovom periodu.

- Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i da neprovjerenim fotografijama ne unosi paniku među građane. P.S. Ovo je istina a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogriješila, spremna sam da snosim odgovornost - zaključila je Turković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.