REGION

Olujno nevrijeme pogodilo Hrvatsku

Automatske stanice na lokacijama poznatima po buri zabilježile su olujne i orkanske udare

E. T. / Avaz.ba

Zagreb i dijelove centralne Hrvatske u večernjim satima pogodio je jak vjetar praćen kišom.  Vjetar je izazvao brojne probleme, rušio stabla i nosio krovove. U noći na utorak izražena hladna fronta donijela je izražen pad temperature zraka i olujne udare bure. 

Bura je u Puli srušila nekoliko stabala, dok su u Umagu letjeli suncobrani. 

Kako piše IstraMet, bura je najjače puhala u Umagu (78 km/h), Ročkom Polju (77 km/h) i Puli (76 km/h). 

Automatske stanice na lokacijama poznatima po buri zabilježile su olujne i orkanske udare. Tako je na Paškom mostu zabilježen udar od 160 km/h, Povilama 158 km/h, a na Krčkom mostu 157 km/h. 

Nevremena je u Dalmaciji bilo i sinoć i jutros.

Splitski vatrogasci u utorak ujutro čiste gradska područja i prometnice uklanjajući štete zbog olujne bure koja je noćas puhala na širem gradskom području izazivajući materijalnu štetu.

Bura je na momente puhala jače od sto kilometara na sat, a njezine posljedice vidljive su jutros u gradu.

Tijekom noći i jutra nekoliko je stabala palo na prometnice i na parkirana vozila. Razbacani su kontejneri i kante za smeće po cijelom gradu, a oštećen je i inventar. 

Splitski vatrogasci su već do pet ujutro zabilježili tri intervencije uklanjanja stabla s prometnica i to na Marjanu, Šinama i u Ulici slobode.

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom koje je u ponedjeljak navečer zahvatilo Hrvatsku uzrokovalo je čak 34 vatrogasne intervencije u Gradu Zagrebu te niz u susjednim županijama, a uslijed rušenja stabla na vozilo u vožnji kod Dugog Sela lakše je ozlijeđen vozač.

Više o temi Nevrijeme

JEDINI BH. GRAD NA JADRANU
Snažno nevrijeme u Neumu: Smjenjivali se kiša i grad
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na