SAGLASNOST MINISTARSTVU ZDRAVLJA

Proglašena epidemija u pet crnogorskih opština

Koordinaciono tijelo za zarazne bolesti dalo je saglasnost da se proglasi epidemija na području opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje

Konstantan rast broja infekcija koronavirusom. Arhiv

Avaz.ba

7.7.2020

Koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori dalo je saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju na području opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje.

Koordinaciono tijelo danas je odlučilo da pooštri privremene epidemijske mjere na cijeloj teritoriji Crne Gore, posebno u više opština sjevernog regiona, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

Navodi se da konstantan rast broja infekcija koronavirusom i činjenica da sve veći broj oboljelih ne uspijeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije, ukazuju na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama, prenosi Srna.

Na cijeloj teritoriji Crne Gore u ugostiteljskim objektima zabranjeni su zabavno-muzički programi.

Rad ugostiteljskih objekata, uključujući i one na kupalištima i plažama, ograničen je na području Podgorice, Cetinja i opština Plužine, Šavnik, Žabljak, Nikšić, Danilovgrad, Tuzi, Kolašin i Mojkovac do 22 sata.

- U južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče doneseno ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24 sata - dodaje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.