REDITELJ O PROTESTIMA U BEOGRADU

Mladenović: Desničara se treba čuvati, opozicija ne može ni sebe da organizuje

Vučić je "odgovoran" zato što nije realizovao svoju prijetnju da će za jednog Srbina ubiti sto muslimana, jer u tom slučaju, ne bi imao problem s koronom u Novom Pazaru, poručio reditelj

Avaz.ba / Nova.rs

8.7.2020

Mladenović: Spontano okupljanje. Arhiv

Budućnost svake demokratije u Srbiji će se brojati onim godinama koji će Aleksandar Vučić i njegovi saradnici provesti na robiji. Razvoj Vučićevih dijagnoza se proprocionalno odražava na živote svih nas, a diktatura se više ne može trpiti. Nema se kako nazad. To je poručio pozorišni reditelj Kokan Mladenović za Novu rs.

Kako kaže, narod u Srbiji više ne može da trpi stanje u društvu, ali da je veliki problem što ne postoji opoziciona grupacija ili lider koji će njihovo nezadovoljstvo na adekvatan način artikulisati.

- Opozicija ne može da organizuje same sebe, a kamoli ovako ozbiljne proteste. Ogroman problem ovog velikog izliva bijesa, a njega će tek biti, jer se ovo u Srbiji ne može trpiti, je to što nema ko nekoga će da ga politički kanališe - smatra Mladenović i dodaje da je “diktatura u Srbiji postala nepodnošljiva”.

Mladenović je rekao da sinoćno okupljanje građana bilo spontano, te da građanska opozicija mora se distancira od svake vrste nasilja na protestu.


Mladenović: Distancirati se od nasilja. Arhiv

- Ako će ponovo biti upada u Skupštinu, ja ne znam šta je svrha. Desničara se treba čuvati, građanstvo koje izlazi na proteste mora da bude mudro i da pokaže snagu bijesa, ali ne destruktivnim putem - rekao je Mladenović.


Komentirao je i izjavu Vučića koji je kazao da je bio izvan zemlje, pa nije na vrijeme mogao poslati vojsku u Novi Pazar. Vučić je rekao da je potcijenio značaj i ulogu Bajrama u životu novopazarskih Bošnjaka. Priznao je nije znao koliko je značajan odlazak uz džamije za vrijeme Bajrama,  što je "nas je skupo koštalo".


- Aleksandar Vučić je "odgovoran" zato što nije realizovao svoju prijetnju da će za jednog Srbina ubiti sto muslimana, jer u tom slučaju, ne bi imao problem s koronom u Novom Pazaru. Toga čovjeka treba hapsiti na dnevnoj bazi, jer on svakog dana krši zakone i Ustav ove zemlje - kazao je Mladenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.