ULCINJ

Uhapšen njemački državljanin, tvrdio da je platio da uđe u Crnu Goru bez kontrole

Uvrđeno je da izjava data medijima nije tačna ali i da su lica počinila krivčno djelo zbog čega su lišena slobode

Avaz.ba
12.07.2020 12:13

Turista naveo na graničnom prelazu Božaj u pasoš stavio određenu količinu novca

Foto: Agencije

Crnogorska policija uhapsila je njemačkog državljanina D.R. (31), koji je bio u društvu sa A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Republici Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz Njemačke, zbog sumnje da su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. 

-Nakon saznanja o izjavi za medije jednog stranog turiste, u kojoj je naveo da je prilikom ulaska u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj u pasoš stavio određenu količinu novca, te da je na taj način uspio da pređe granicu bez dalje kontrole te i bez neophodnog PCR testa prilikom ulaska u našu državu iz Republike Albanije, policija je u Ulcinju preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Nedugo nakon ove izjave lice je identifikovano, ali i osobe koje su sa njim prešla državnu granicu Crne Gore. Od njih su prikupljenja obavještenja a nakon sprovedene kriminalisitičke obrade utvrđeno je da izjava data medijima nije tačna ali i da su lica počinila krivčno djelo zbog čega su lišena slobode - navodi se u saopštenju policije.

Navode i da su prikupljena obavještenja od novinara i od kamermana koji su zabilježili ovu izjavu.  Policijski službenici su pronašli lice koje je dalo izjavu za medije, njemačkog državljanina. Obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se ispitaju navodi interjua i sve druge okolnosti. 

-Sprovedena kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su ova lica 8. jula prešla državnu granicu na graničnom prelazu Božaj iz Republike Albanije u Crnu Goru. Ova lica prilikom kontrole od strane granične policije su saopštila da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Republici Njemačkoj, ne izjavivši da ostaju u našoj državi na ljetovanju i da u Ulcinju imaju rezervisan smještaj - saopšteno je iz policije.

NA VRH