IZNIJELA ŠOKANTNE DETALJE

Kosor: Majku je tukao moj otac, zatim i očuh, koji me je pokušao seksualno zlostavljati

Ispričala je i koji joj je najgori trenutak u politici

Jadranka Kosor. Arhiv

Avaz.ba

12.7.2020

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor u intervjuu za Jutarnji list otkrila je i o pokušaju očuha da je seksualno zlostavlja.

Povod za intervju bila je njena nova knjiga "Premijerka" u kojoj je opisala ove uznemirujuće detalje. Prisjetila se trenutaka kada ju je otac napustio, kada je otac, a zatim i očuh zlostavljao njenu majku i kada je očuh pokušao nju da seksualno zlostavlja.

- Majku je nemilice, nadajući se i potajno, mlatio u sobi, a majka je to skrivala od svoje majke, ali... ništa novo u selu Lipiku! Jer, i baku je tukao njen muž - napisala je Kosor.

Kazala je da je očuha zvala "tatom jer je bila dobra kćerka", ali nije dozvolila da bude žrtva seksualnog zlostavljanja.


Jadranka Kosor. Arhiv

Ispričala je kako je slala pisma ocu bez kojeg je odrasla.


- Napisala sam da sam u tom trenutku 'odrasla i ostarjela'. Mog se oca u kući nije spominjalo. Do sedme godine živjela sam samo s bakom i njezinim bratom, a poslije je mama, kao učiteljica, uspjela dobiti premještaj i doći kući u Lipiku. Očevo ime pojavilo se u kući samo jednom, to nisam u knjizi spomenula, kad je mama na sudu pokušala ishoditi alimentaciju. Otac je došao s dva advokata braniti se od vlastitog djeteta. Mama je odustala -, izjavila je Kosor.


Smatra da se o porodičnom nasilju treba govoriti i zato se odlučila te detalje objaviti u knjizi.


Ispričala je i koji joj je najgori trenutak u politici.


- Onaj kad je netko u Lisinskom u toaletu, na izbornom saboru stranke, velikim slovima napisao “Jaca ku..a”. Tad sam se slomila. Gledala sam ta lica i pitala se - jesi li to ti?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.