HRVATSKA

Tri radnice doma za starije zarazile se na biračkom mjestu?

U Zagrebu je 12 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih su većina kontakti s ranije oboljelim

Jedno od biračkih mjesta u Zagrebu. Luka Stanzl/Pixsell

Avaz.ba

13.7.2020

U Zagrebu je 12 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih su većina kontakti s ranije oboljelim, objavio je Štab civilne zaštite Grada Zagreba, prenosi Index.

Kroz domove zdravlja, dodao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, tokom dva dana bio je 551 posjet, 17 samoizolacija, a 101 osoba upućena je na testiranje.

Kroz „drive-in“ sistem domova zdravlja tokom tri dana prošlo je 238 osoba. Također, u bolnici "Sveti Duh" u petak je rođeno zdravo novorođenče kod covid-pozitivne trudnice. U bolnici "Sestre milosrdnice" u petak je bio treći takav porod u Hrvatskoj.  

Pozitivne su i tri radnice Doma za starije i nemoćne. Ne zna se tačno gdje su se zarazile jer nisu putovale i nisu bile u kontaktu ni sa kim. Jedino gdje su se duže zadržale bila su biračka mjesta prilikom nedavnih izbora za Hrvatski sabor.

Naime, s obzirom na to da su u domu bili organizirani izbori, dvije od te tri djelatnice su glasačke listiće u nedjelju morale odnijeti na za to predviđena mjesta, gdje su se zadržale petnaestak minuta, prenio je HRT.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.