IZGUBLJENA PORODICA

Škot nakon 40 godina pronašao oca u Splitu, dvije godine kasnije doživio je šok

Robert je rekao da su djeca donijela sreću ocu koji je s ponosom govorio da ima sina gdje god bi išli

Robert s ocem Mladenom: Pronašli se nakon 40 godina. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

14.7.2020


Ovosedmična epizoda televizijske emisije "Izgubljena obitelj" koju vodi Niki Kembl (Nicky Cambell) na ITV-u, objavila je priču muškarca iz Škotske koji se u odrasloj dobi napokon susreo oca koji je iz Splita.

Robert Lindsej (Linsday) iz Ajšira u Škotskoj imao je sretno djetinjstvo. Odgajala ga je njegova majka, ali uvijek je sanjao da pronađe oca. Njegova majka Meri (Mary) preselila se u London s 18 godina i imala je vezu s mladim muškarcem iz Hrvatske, a zatim se vratila u Škotsku gdje je saznala da je trudna.

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđevića bilo je pismo u kojoj Mariji piše da joj želi sreću u budućnosti. Robert je Mladena uspio kontaktirati te ga je pronašao u Splitu. I tada je krenula priča o ponovnom okupljanju porodice. Otac i sin prvi su se puta susreli u Hrvatskoj. Mladen je tvrdio:


Robert sa suprugom i djecom. Agencije

 "Sad je on moj sin i zadržat ću ga što je duže moguće".

Nakon nekoliko mjeseci, Robert je odlučio da njegov otac mora upoznati svoje unuke, pa je cijelu porodicu odveo u Hrvatsku.

Robert je rekao da su djeca donijela sreću ocu koji je s ponosom govorio da ima sina gdje god bi išli.

Sastanak je bio početak, ali u dvije godine postalo je nemoguće izgraditi vezu na daljinu nakon čitavog života. Jednom kada su nastavili sa svojim životom u Škotskoj, redovni kontakti postali su sve rijeđi, a 2017. godine došlo je do potpunog zatišja.

Robert je ubrzo saznao da mu je otac umro 2017. godine, što mu je prouzročilo emotivni šok.

- Pokazalo se da je neko vrijeme bio bolestan, ali nikada mi nije rekao. Kako vrijeme prolazi, postajem sve emotivniji zbog toga i grozno mi je pomisliti da ga više nikada neću vidjeti - rekao je Robert.

Smatrao je da će imati više vremena i nije očekivao tužan kraj.

- Žalim zbog toga što stvari nisu bile drugačije. Mislio sam samo da imamo više vremena - rekao je.

Prošle godine Robert je odao počast na Mladenovom grobu gdje je sahranjen pored svog oca, majke i sestre. Ali Robertu sreću predstavlja što ga je upoznao prije smrti te gleda na svog oca kao časnu i dobru osobu.

- Učinio je ispravnu stvar susrećući se sa mnom na početku i osjećam se kao da sam učinio pravu stvar kao sin - priznao je Robert u emisiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.