NAKON UVOĐENJA ZABRANA

Par iz BiH: Mi smijemo na more u Hrvatsku, ali ako naš komšija ne može, e pa nećemo ni mi

Svi državljani EU i članovi njihovih porodica ne moraju imati potvrde i testove

Avaz.ba

Bh. pasoši

Foto: Pixsell


Hrvatska je u posljednjih mjesec dva puta uvodila i ukidala restrikcije za državljane Bosne i Hercegovine. Mnogi upozoravaju na apsurd da hrvatska putovnica "ne prenosi" koronu, a pasoši drugih zemalja prenose.

- Ja mogu na more u Hrvatsku bez testa na koronu i bez samoizolacije, ali samo zato što mi muž ima i hrvatsku putovnicu. Nećemo ići iz protesta, zbog naših kolega i sugrađana koji nemaju hrvatsku putovnicu. Ako moj susjed ili kolega Bošnjak može ući samo s testom ili samoizolacijom, mi ne idemo u Hrvatsku. Čujem da će biti još onih iz Sarajeva koji će bojkotirati odlazak na Jadran - rekla je u razgovoru za 24sata.hr državljanka Bosne i Hercegovine.

Ona bi, da nema supruga Hrvata, na Jadran mogla samo uz uvjet da na granici pokaže potvrdu o plaćenom odmoru i negativan nalaz korona testa koji nije stariji od 48 sati. Bez nalaza bi morala u dvosedmičnu izolaciju.

Svi državljani EU i članovi njihovih porodica ne moraju imati te potvrde i testove, odnosno ulaze u Hrvatsku kao i prije pojave korone, uz pridržavanje opštih epidemioloških mjera. 

Više o temi Hrvatska

NA VRH

Podijeli članak na