NOVA ODLUKA

U Srbiji od danas maske obavezne i na otvorenom

Mjerama se zabranjuju okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom i na otvorenom prostoru istovremeno više od 10 ljudi

Avaz.ba

Srbija: Nove mjere

Foto: Ilustracija


Nošenje zaštitnih maski na otvorenom od danas je obavezno na teritoriji cijele Srbije radi sprečavanje širenja koronavirusa. 

Nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru obavezno je na javnim mjestima. Mjerama se zabranjuju okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom i na otvorenom prostoru istovremeno više od 10 ljudi, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Za vrijeme boravka na javnim mjestima između okupljenih mora postojati razmak od najmanje 1,5 metara, odnosno na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutno samo jedna osoba.

  • Porastao broj zaraženih

    Porastao broj zaraženih

    Foto: Ilustracija


Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mjestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloljetne djece, kao i djece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji dužni da obezbijede da njihova djeca nose zaštitnu masku.

Vlada Srbije je preporučila da se maske nose na svim javnim mjestima na otvorenom. Na mjestima na kojima nije moguće obezbijediti rastojanje od najmanje 1,5 metara, kao što su redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta, nošenje maski je obavezno.

Više o:

Srbija Koronavirus
NA VRH

Podijeli članak na