NIJEMCI GA CENZURISALI

Thompson tvrdi da ga je prevario njemački novinar

Kontroverzni pjevač objavio "zabranjeni" intervju koji je dao za novinu "Frankfurt Allgemeine Zeitung"

Marko Perković Thompson. Agencije

Avaz.ba

22.7.2020

Kontroverzni hrvatskipjevač Marko Perković Thompson objavio je "zabranjeni" intervju koji je dao za novinu "Frankfurt Allgemeine Zeitung", za koji tvrdi da je trebao biti objavljen u nedjelju, ali je novinar objavio svoju analizu o Thompsonu.

U nedjeljnom štampanom izdanju poznatog njemačkog lista "Frankfurter Allgemeine Zeitung", način na koji je autor članka Mihael (Michael) Martens, predstavio Thompsona izazvao je mnoštvo reakcija. Prema dogovoru, tekst je trebao biti objavljen kao intervju, bez mišljenja i analize autora članka te se Thompson smatra prevarenim o čemu se i oglasio.


Martens i Thompson. Facebook

-Umjesto dogovorenog intervjua zamislite izašao je tekst u kojem se novinar Martens osvrće na razgovor sa mnom te iz toga razgovora iznosi stajališta i zaključke o meni. Dan nakon toga, u ponedjeljak, objavljen je tekst, a u njegovom dijelu i intervju u internet izdanju gdje je taj isti novinar Martens, vjerovatno nezadovoljan mojim odgovorima, pola članka posvetio svom mišljenu, prosuđivanju, ocjenjivanju i osuđivanju mene i moga lika i djela, a što naravno nas je uvjeravao kako se takvo što njemu kao profesionalcu ne može dogoditi već će biti objavljen autorizirani intervju. Gospodina Mihaela Martensa nećemo ocjenjivati kao niti njegov prevarantski i podao način rada ali zbog interesa istine i nekorektnog prenošenja od strane pojedinih medija kako sam ja tobože izjavio da su krivci cijeli jedan narod što naravno nije istina, mi ćemo uskoro objaviti originalni intervju na njemačkom i hrvatskom jeziku, a za koji je isti taj takozvani novinar tvrdio kako će u takvom obliku biti objavljen u "Frankfurter Allgemeine Zeitungu” – oglasio se Thompsom po pitanju sporne objave.


I nije prošlo dugo, a Marko Perković Thompson objavio je zabranjeni intervju koji je dao za novinu "Frankfurt Allgemeine Zeitung".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.