REAKCIJA

Vulin: Sulejmana Ugljanina liječiti ili uhapsiti

Reagovao na tvrdnje Ugljanina da se virus širi jer je neko u zaštitne maske stavio virus

Aleksandar Vulin. Ilustracija

Avaz.ba

26.7.2020

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocijenio je da se sa nošenjem maski povećao i broj smrtnih slučajeva.

- Tek kada su počele maske da se koriste povećao se broj smrtnosti. A zašto? Možda je neko u tim maskama, na svaku stotu stavio malo virusa ili nekog bojnog otrova i napravio nam problem ovdje - rekao je Ugljanin.

On je tokom konferencije za medije o epidemiji korona virusa dodao ne vjeruje ni Vladi ni kriznim štabovima, jer "nemaju dokaz za ono što su rekli".

- Mi školovani ljudi, koji imamo i ljudsko opšte znanje i medicinsko znanje, imamo mnogo pitanja. Ja imam bar 20 pitanja vezanih za masku da bih je stavio na usta. Neću ništa na svoja usta što može da ugrozi moj život i da smanji ventilaciju pluća. Ko je taj ko meni može da naredi da stavim masku na usta - upitao je Ugljanin, inače stomatolog po obrazovanju.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je povodom toga ocijenio da Ugljanin širi "teorije zavjere" i da ga zbog tih izjava treba "ili liječiti ili uhapsiti".

- Poslije napada na Srbiju, pokušaja da zavadi Bošnjake i Srbe, laži o Vojsci Srbije, Ugljanin je počeo da širi teorije zavjere i da ubjeđuje ljude da ne nose maske... Njegove budalaštine mogu da ugroze živote, a to više nije samo stvar njegove neodgovornosti. Ugljanina ili liječite ili hapsite - poručio je u saopštenju Vulin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.