DETALJI UŽASA U SPLITU

Rekli su mu da ne skače, ali dječak ih nije slušao: Lupio je glavom u plićak i ostao ležati u moru

Muškarac koji se našao u blizini odmah je priskočio u pomoć i okrenuo ga je kako se ne bi nagutao mora

Avaz.ba / 24.sata.hr
27.07.2020 20:30

Nesreća se dogodila na plaži Bačvice

Foto: Arhiv

Kupanje na splitskim Bačvicama u nedjelju poslijepodne završilo je s teškim posljedicama za 15-godišnjaka iz mjesta u okolici Splita. Tinejdžer je, naime, sa svojom ekipom došao na plažu oko 15 sati, a dva sata poslije odlučio je skočiti na glavu u more s betoniranog dijela obale ispred noćnog kluba na plaži gdje je dubina mora od metar do najviše metar i po.

Kako saznaju 24.sata, prijatelji su mu govorili da to ne radi, da je preplitko za takav skok, no 15-godišnjak ih nažalost, nije poslušao. Skočio je na glavu, udario u dno i ostao bez svijesti. Slomio je vratni dio kičme. Muškarac koji se našao u blizini odmah je priskočio u pomoć i okrenuo ga je kako se ne bi nagutao mora.

Na mjesto nesreće odmah je stigla Hitna pomoć koja je 15-godišnjaka prebacila na Hitni hirurški prijem. U nedjelju popodne je operiran i zbrinut na intenzivnoj.

Istra: Austrijanka skočila s deset metara i teško ozlijedila kralježnicu

Nažalost, ovo nije prvi takav slučaj ovog ljeta. Prije desetak dana pulska je policija dobila dojavu da je na rtu Kamenjak, prilikom skoka u more s visine od preko deset metara, ozlijeđena Austrijanka (22). Djevojku su prevezli u pulsku bolnicu, gdje je zbog teške povrede kičme  zadržana na liječenju.

Kako bi se izbjegle ovakve tragedije, policija upozorava građane i turiste da budu oprezni prilikom skakanja u more, odnosno da ne skaču u vodu nepoznate dubine, sa stijena i drugih mjesta koja nisu uređena za skakanje.

Čeh preminuo nakon skoka u Zadru

Jedan od najtragičnijih slučajeva bio je 2009. godine u Zadru. Poginuo je Čeh (39) u moru na plaži Borik. Nesretni se muškarac sa svojim prijateljima zabavljao, a poslije zabave odlučio se osvježiti u moru pa je skočio na glavu s drvenog mola visokog oko 1,1 metar i udario u morsko dno.

Nakon skoka trojica njegovih prijatelja koji su se kobne večeri nalazili s njim u društvu, primijetili su kako beživotno tijelo pluta te su mu priskočili u pomoć, izvukli ga iz mora i pozvali Hitnu. No dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći mogao je tek konstatirati smrt.

Tagovi

Bačice Split

Komentari

NA VRH