NJEGOV SLUČAJ NIJE PRVI

Srbin iz Austrije pretučen u Baškoj Vodi zbog tetovaža

Na listu desne noge ima tetoviran pravoslavni križ, na lijevom ramenu tetovaže dva najdraža kluba, Verdera iz Bremena i, na svoju žalost, Crvene zvezde iz Beograda

Nakon udarca u potiljak uslijedilo je cipelarenje. Cropix

Avaz.ba

31.7.2020

Brutalno je u četvrtak u Baškoj Vodi pretučen 30-godišnji Saša Vukojević, državljanin Republike Austrije, ali i Srbin i pravoslavac, što je za ovu ružnu priču, nažalost, bilo ključno, prenosi Jutarnji.hr.

Oko 19 sati napadnut je s leđa dok je supruzi i njihovim dvjema djevojčicama iz „fast fooda“ nosio jelo, a nakon što su ga tri napadača oborila udarcem u potiljak uslijedilo je neviđeno brutalno cipelarenje.

Vukojević stvarni povod napada ne zna, jer napadači nisu ništa pričali dok su ga batinali, no ni on ni njegova supruga Manuela ne dvoje da je postao meta zbog tetovaža koje ima na tijelu.


Ima tetoviran i Zvezdin grb. Cropix

Na listu desne noge ima tetoviran pravoslavni križ, na lijevom ramenu tetovaže dva najdraža kluba, Verdera iz Bremena i, na svoju žalost, Crvene zvezde iz Beograda, na desnoj ruci svoje ime na ćirilici, a uz sve to je oko vrata nosio pravoslavni križ. Sa suprugom Manuelom, Hrvaticom iz Čovića kraj Otočca, živi u Austriji, u blizini Linca.

Prije pet dana stigli su na ljetovanje, u četvrtak su ga zbog ovog nemilog događaja naprasno prekinuli.

- Policajac kaže da moj slučaj nije prvi. Svemu je povod neka snimka koja se dijeli po društvenim mrežama na kojoj netko s obilježjima Crvene zvezde mokri po spomeniku poginulim braniteljima - rekao je Vukojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.