STAVOVI

Božinović: Kad bi drugi o nama mislili što i Vučić, Hrvatska ne bi predsjedavala EU

Dodao je i kako ne zna hoće li biti problem Pupovčev odlazak u Raču

Božinović: Napravili smo dobre stvari. Arhiv

Avaz.ba

31.7.2020

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik Vlade Hrvatske Davor Božinović za RTL je objasnio kako je došlo do povijesnog dogovora da na proslavu "Oluje" dođe i predstavnik Srba te  rekao kako do tog poteza dovela politika Vlade Hrvatske.

- Ne bih kazao da je nešto presudilo, ali sigurno je u ovom razvoju situacije dovela politika Vlade Republike Hrvatske. To je već četiri godine mandata u kojem smo sigurno napravili dobre stvari za Hrvatsku i nastavit ćemo u tom smjeru - poručio je Božinović.

Napomeno je kako su 'ovo prevažni događaji da bi postavljali uvjete'. Kroz posljednje četiri godine, kako kaže, vodili su teme vezane uz Domovinski rat, vodili su i druge teme, vodit će ih i dalje.

- Tomo Medved ići će na mjesto gdje su poginuli civili, ne samo kao potpredsjednik Vlade i ministar branitelja - kazao je.

Na pitanje zašto će baš ministar Medved biti u Gruborima, a ne on, Božinović je rekao kako 'nema insistiranja i kako su to razgovori ozbiljnih ljudi koji žele dobro ovoj zemlji'.


Božinović: Napravili smo dobre stvari. Arhiv

- Hrvatska je demokratska država, koja je ostvarila sve svoje nacionalne ciljeve, oslobodila teritorij od agresije koja se vodila iz Beograda. Postala je NATO i EU članica te je sigurno da kad bi netko mislio što i Vučić, sigurno bismo bili na marginama, a ne upravo završili predsjedanje Vijećem EU - komentar je ministra na nedavne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Dodao je i kako ne zna hoće li biti problem Pupovčev odlazak u Raču.

Na pitanje kakve su sigurnosne procjene proslave u Kninu, Božinović je rekao da će proslava proći uz striktne epidemiološke mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.