UOČI OBILJEŽAVANJA

Milošević: U Knin idem otvorenog srca

Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom - naveo je između ostalog u poruci potpredsjednik Vlade Hrvatske

Avaz.ba

Boris Milošević

Foto: Agencije


Potpredsjednik hrvatske Vlade, član Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boris Milošević, naveo je na Facebooku da će ići na obilježavanje 25. godišnjice od hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" i da ide "otvorenog srca", prenio je danas portal Nova.rs. 

- U Knin idem otvorena srca, iskreno, s nadom da ova Vlada može napraviti taj tako važan korak, korak prema budućnosti, boljem društvu, društvu razumijevanja, poštovanja i tolerancije i da možemo izaći iz rovova u kojima smo ukopani. Nakon 25 godina potrebno je prestati s mržnjom, prestati s ratom - naveo je između ostalog u poruci potpredsjednik Vlade Hrvatske.

Milošević je naveo da u Knin ide kao potpredsjednik Vlade Republike zadužen za ljudska prava.

- Kao član Vlade, Srbin iz Hrvatske, svjestan opterećenja ratnog nasljeđa u društvu koje osećaju Srbi u Hrvatskoj, ali ne samo oni, nego i svi građani Republike Hrvatske, moram razmišljati racionalno i odgovorno te pokušati doprinijeti boljem društvu i građenju kulture mira - naveo je on i dodao:

  • Boris Milošević

    Boris Milošević

    Foto: Agencije


- Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku kako zbog privatne porodične tragedije, tako zbog svih onih Srba koji su u Oluji nekog izgubili, onih koji su u izbjeglištvu kao i onih koji su se vratili, iako im je proces povratka opstruiran. Sudbinu tih ljudi dobro znam jer skoro cijeli profesionalni i politički staž, proteklih 18 godina, pomažem u rješavanju njihovih problema - napisao je Milošević.

Najava da će Milošević, koji je i potpredsjednik nove hrvatske vlade, otići na centralni skup povodom godišnjice akcije "Oluja" 5. avgusta u Kninu, izazvala je u srpskoj javnosti dosta reakcija, pretežno negativnih.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na