SKANDAL

Lažne medicinske sestre uhapšene zbog prostitucije u Specijalnoj bolnici za psihijatriju

Ove dvije “sestre” ne samo što nisu bile zaposlene u bolnici, već njihova posjeta nije evidentirana, a niko iz obezbjeđenja nije primijetio da su one ušetale

Z. K. / Avaz.ba

Slika uz bolnice koja ih je razotkrila

Foto: Agencija


Crnogorska policija uhapsila je J. B. (37) iz Srbije zbog sumnje da je izvršila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije. Lisice na ruke stavljene su joj nakon što je u Kolašinu privedena M. S., državljanka Srbije, kojoj je, kako tvrdi, J. B. ugovarala pružanje intimnog odnosa za novac i to joj naplaćivala. Njih dvije su, inače, akterke skandala u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota iz novembra prošle godine, prenose podgoričke “Vijesti”. 

Kako su tada pisali mediji, osuđenik Đ. P., koji kaznu izdržava u toj zdravstvenoj ustanovi, na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj je, u bolničkoj sobi, s jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženskom osobom, obučenom u uniformu zdravstvenog radnika.  Do jučer, javnost nije imala informaciju da je tokom istrage utvrđeno da su upravo njih dvije bile “gošće” osuđenika. 

Nakon hapšenja J. B., jučer je iz UP saopćeno da je kolašinska policija prvobitno utvrdila da je za M. S. raspisana lokalna potraga u Odjeljenju bezbjednosti Kotor zbog sumnje da je umiješana u posredovanje u prostituciji. Objašnjavaju da su nakon istrage došli do osnova sumnje da je J. B. počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije na štetu M. S.

  • Bolnica pokrenula istragu u saradnji sa MUP-om

    Bolnica pokrenula istragu u saradnji sa MUP-om

    Foto: Agencija


- Na način što je u prethodnom periodu više puta podsticala na prostituciju oštećenu M. S. Prema izjavi M. S., ona je zbog teške materijalne situacije pristala da se posredstvom J. B. bavi prostitucijom, za šta joj je osumnjičena J. B. davala polovinu dogovorenog novca, te da se prostitucijom uglavnom bavila na teritorijama Podgorice i Kolašina - saopćeno je iz UP.

J. B. je uhapšena u Petrovcu, a potom ju je budvanska policija sprovela u Centar bezbjednosti Podgorica, gdje su inspektori od nje prikupili obavještenja i oduzeli joj telefon. Javnost je bila zapanjena kada je na Facebook dospjela fotografija pacijenta okruženog “medicinskim osobljem”, koje su se s njim fotografirale u nepristojnim pozama u Psihijatrijskoj bolnici “Dobrota” u Kotoru.

Njih dvije, naravno, nisu bile medicinske sestre, već su samo bile odjevene u bijele mantile. Tako je bolnica pokrenula istragu u saradnji sa MUP-om. Ove dvije “sestre” ne samo što nisu bile zaposlene u bolnici, već njihova posjeta nije evidentirana, a niko iz obezbjeđenja nije primijetio da su one ušetale.

- P. Đ. se aktuelno nalazi na hospitalnom liječenju u našoj ustanovi, na Sudskom (forenzičkom) odjeljenju naše bolnice. Odjeljenje je zatvorenog tipa sa prisutnim videonadzorom i uposlenicima privatne firme obezbjeđenja, pored redovno zaposlenog medicinskog osoblja. Sama specifičnost odjeljenja i činjenica da se radi o sudskim (forenzičkim) pacijentima, često počiniocima najtežih krivičnih djela, diktira i drugačiji sistem nadzora ove kategorije pacijenata, što podrazumijeva: 24-sati videonadzor odjeljenja, restriktivni režim posjete pacijentima uz evidenciju svih posjeta od strane ovlaštene firme obezbjeđenja u posebnoj knjizi - rekao je tada vršilac dužnosti direktora te ustanove Aleksandar Tomčuk.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na