SPOMEN OBILJEŽJE

Dodik s Vučićem, Brnabić i Irinejom sutra u Rači obilježava godišnjicu "Oluje

Predsjednik Srbije je prošle sedmice najavio da će Srbija i Republika Srpska sutra zajedno obilježiti veliku srpsku tragediju - progon 250.000 Srba iz Hrvatske

Dodik i Vučić: Obilježavaju godišnjicu. Avaz

Avaz.ba

3.8.2020

Sutra će u Rači biti obilježen Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji pripadnika hrvatskih snaga "Oluja"

Skupu u Rači će prisustvovati član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić i patrijarh Irinej. Komemoracija će se održati na mostu Rača.

Predsjednik Srbije je prošle sedmice najavio da će Srbija i Republika Srpska sutra zajedno obilježiti veliku srpsku tragediju - progon 250.000 Srba iz Hrvatske. 

Obilježit ćemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gdje smo to učinili prvi put zajedno 2015. godine, na Rači, gdje ćemo postaviti i spomen-obilježje. Na tom mjestu, kada bude izgrađen most koji je najveći broj izbjeglica na traktorima prešao, napravit ćemo, zajedno s RS-om spomen-park -  najavio je Vučić.

Tom prilikom će Vučić, Dodik i poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) otkriti spomen ploču žrtvama akcije "Oluja". 

Sutra će zbog obilježavanja,  u periodu od 12:00 do 24:00 doći do obustave saobraćaja na MGP Sremska Rača (Srbija), a zbog obilježavanja vojne operacije "Oluja", od koje je prošlo 25 godina. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.