BORBA SA VATROM

Hrvatska: Više od 100 vatrogasaca uz pomoć kanadera obuzdali požar

Mjesto na kojem je buknuo požar na Kozjaku u nekoliko navrata je gorjelo i prethodnih godina

Požar se približio i kućama. IVO CAGALJ/PIXSELL

Avaz.ba

3.8.2020

Požar koji je izbio na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca, na lokalitetu Dragoćevo iznad Strabežnika u Hrvatskoj, stavljen je pod kontrolu. Potvrdio je to za Index.hr dispečer u Vatrogasnom društvu Mladost Vatroslav Bradarić.

Gorjele su borova šuma i makija, a prema pisanju „Dalmacije“, požar se u jednom trenutku približio kućama. Uz 100 vatrogasaca sa dvadeset vozila požar su gasila i četiri kanadera. Vatra je stigla i do groblja u Sućurcu i Gomilici, no vatrogasci su uspjeli savladati požar, prenosi Index.

Požar je u veoma kratkom roku opustošio više hektara rastinja u Kaštel Sućurcu te se zbog jakog juga širio prema Kaštel Gomilici.

Na terenu su vatrogasci iz Kaštela, Mladosti i Gomilice, a u pomoć su im stigli i kolege iz Trogira, Okruga i Solina te Javna vatrogasna postrojba grada Splita. Mjesto na kojem je buknuo požar na Kozjaku u nekoliko navrata je gorjelo i prethodnih godina. Vatrogasci i kanaderi će ostati do daljnjeg na terenu, a još nije poznato o kolikoj se opožarenoj površini radi. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.