HAOS U HRVATSKOJ

Olujno nevrijeme u Umagu čupalo stabla, u Dugoj Resi odletio krov vijećnice

U Novigradu i Taru od siline nevremena sušena su brojna stabla i prometni znakovi

Avaz.ba

Vjetar ruši stabla u Umagu

Foto: Facebook


Olujno nevrijeme zahvatilo je danas popodne Istru i to najprije zapadnu obalu poluotoka. Tokom dana je na području Istre bilo lokalnih pljuskova, no popodne se razvio snažan sustav na moru, koji je zahvatio Italiju, te šire riječko područje, prenosi Index.hr.

U Novigradu i Taru od siline nevremena sušena su brojna stabla i prometni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine blizu 150 kilometara na sat, praćeno pijavicama, koji je također čupao stabla. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) putem Meteoalarma za danas je izdao narandžasti stupanj upozorenja za riječku regiju i Istru.

Opis: Nevrijeme

Facebook

Promjena vremena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je padao grad veličine oraha. Na terenu su vatrogasci i policija, a iz tamošnjeg vatrogasnog društva su za Dnevnik.hr rekli kako zasad nemaju podataka je li neko ozlijeđen te potvrdili da je oluja odnijela dio krova vijećnice.

Grada i obilne kiše bilo je i Karlovcu, a društvenim mrežama već su se počele širiti objave o štetama u vrtovima i poljima. Neki ljudi javljaju i da im je grad porazbijao prozore.

NA VRH

Podijeli članak na