HAOS U HRVATSKOJ

Olujno nevrijeme u Umagu čupalo stabla, u Dugoj Resi odletio krov vijećnice

U Novigradu i Taru od siline nevremena sušena su brojna stabla i prometni znakovi

Vjetar ruši stabla u Umagu. Facebook

Avaz.ba

3.8.2020

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas popodne Istru i to najprije zapadnu obalu poluotoka. Tokom dana je na području Istre bilo lokalnih pljuskova, no popodne se razvio snažan sustav na moru, koji je zahvatio Italiju, te šire riječko područje, prenosi Index.hr.

U Novigradu i Taru od siline nevremena sušena su brojna stabla i prometni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine blizu 150 kilometara na sat, praćeno pijavicama, koji je također čupao stabla. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) putem Meteoalarma za danas je izdao narandžasti stupanj upozorenja za riječku regiju i Istru.

Promjena vremena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je padao grad veličine oraha. Na terenu su vatrogasci i policija, a iz tamošnjeg vatrogasnog društva su za Dnevnik.hr rekli kako zasad nemaju podataka je li neko ozlijeđen te potvrdili da je oluja odnijela dio krova vijećnice.

Grada i obilne kiše bilo je i Karlovcu, a društvenim mrežama već su se počele širiti objave o štetama u vrtovima i poljima. Neki ljudi javljaju i da im je grad porazbijao prozore.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.