KONTROVERZAN STAV

Škoro: Nema razloga ni za kakvo pomirenje Hrvata i Srba

Kaže da je želio da pokaže da postoji samo jedna, jedinstvena hrvatska država u kojoj su politika i narod uvijek zajedno, što "danas nije slučaj"

Avaz.ba
05.08.2020 15:42

Škoro: Potpredsjednik Hrvatskog sabora

Foto: Arhiv

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro izjavio je da nema razlog ni za kakvo pomirenje Hrvata i Srba, kao i da je danas u Kninu, na obilježavanju 25 godina od akcije Oluja, bilo više policije i vojske nego naroda.

Škoro kaže da tolika količina osiguranja i ograda tokom svečanosti u Kninu nije bila nikada do sada.

- Stavljati toliku količinu osiguranja i ograda, dijeliti narod, ne dopuštati mu da odlazi na kninsku tvrđavu, da ulazi u crkvu i na misu, mislim da je to bez obzira na virus korona i epidemiološke mjere, malo previše demokratije za Knin i za današnji dan - smatra Škoro, prenosi Srna. 

Škoro, koji je odbio da učestvuje u službenom protokolu obilježavanja Oluje, kaže da je time želio da pokaže da postoji samo jedna, jedinstvena hrvatska država u kojoj su politika i narod uvijek zajedno, što "danas nije slučaj".  

On je rekao da se dolasku potpredsjednika Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Borisa Miloševića na službeno obilježavanje 25. godina od Oluje pridaje više pažnje nego što to zaslužuje.

Škoro, koji je i lider Domovinskog pokreta, smatra da se premijer Andrej Plenković i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac "nalaze u bezizlaznim situacijama, pa brane neodbranjivo kako bi osigurali saborsku većinu".

- Mislim da je to nekorektno. S druge strane, Plenković brani poziciju da je ovo vrijeme nekakvog pomirenja, nema razloga za nikakvo pomirenje - zaključio je Škoro.

Komentari

NA VRH