FORMIRANJE VLASTI

Dačić: Onaj ko mi se sada nije javio, nemoj da mi se javi ni poslije

Ivica Dačić. Tanjug

Avaz.ba

10.8.2020

Predsjednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da će SPS uvijek raditi u interesu Srbije i za dobro građana, da je spremna za nastavak saradnje sa SNS-om, ali da odluku o tome donosi predsjednik Aleksandar Vučić.

"Nesporno je da će nova vlada biti formirana po odluci većine, koja je dobila povjerenje građana na izborima. Što se nas tiče, mi smo jasno rekli da smatramo da smo uradili dobre stvari zajedno i spremni smo za nastavak te saradnje", rekao je Dačić na TV Hepi. 

Dodao je da su senzacionalistički naslovi po medijima dio kampanje koja se vodi protiv njega i SPS.

Dačić je naveo da odlazak u opoziciju nije pitanje zbog kojeg treba da se podiže velika prašina. 

"Ovdje je riječ o tome da li postoji širi politički konsenzus, oko toga kojim putem će Srbija ići dalje, imajući u vidu sve rizike koji postoje", rekao je lider socijalista.

Dačić, koji je i šef diplomatije, istakao je da mu nije važno koje će funkcije obavljati sve dok radi za dobrobit srpskog naroda.

- Ja se 30 godina bavim politikom i nijednog trenutka nisam prekidao sa svojim aktivnostima zato što se ne zna da li ću biti na vlasti ili u opoziciji. Postoji taj period kada prođu izbori, period dok se ne formira vlada, kada vam se niko ne javlja na telefon zato što ne zna da li ćete biti na vlasti ili u opoziciji. Ja svima poručujem - onaj ko mi se sada nije javio, nemoj da mi se javi ni poslije - rekao je Dačić.

Dodao je da i pored priče o formiranju nove vlade, on radi svakodnevno i vrlo je aktivan u interesu države.

- Nema šta da se čeka vlada. Mora da se radi i ne smijemo gubiti vrijeme. Svaki odgovoran čovek, a i ministar, trebalo bi da radi svoj posao bez obzira na to što se tek čeka formiranje nove vlade", rekao je Dačić i kao primjer naveo ministra prosvjete Mladena Šarčevića, koji se, kaže, požrtvovano posvetio svom poslu, jer mora da se radi zbog početka nove školske godine - rekao je Dačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.