NOVI PODACI

Eskalacija zaraze u Hrvatskoj: Danas registrirano 208 novih slučajeva inficiranih koronavirusom

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da prate situaciju u drugim zemljama i da s tamošnjim vlastima komuniciraju da nije ista situacija u svim županijama

Božinović: Tri županije su u crvenoj zoni. Josip Regovic/PIXSELL

Avaz.ba

14.8.2020

Hrvatska već dva dana ima rekordne brojke kada su u pitanju novozaraženi koronavirusom od početka pandemije.

Danas je registrirano 208 novih slučajeva, a na pres konferenciji istaknuto je da je jedan od glavnih razloga zašto su kliničke slike zasad blage je što su najviše mladi u zadnje vrijeme zaraženi. Ovo je kazala dr. Alemka Markotić.

- Oni imaju blage oblike bolesti i pozivam ih na oprez i mjere, jer većina njih ne žive sami i vjerojatno rade s ljudima koji imaju određeni rizik. Ne morate se odreći zabave, ali budite odgovorni i poštujte higijenske mjere - apelirala je Markotić.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da prate situaciju u drugim zemljama i da s tamošnjim vlastima komuniciraju da nije ista situacija u svim županijama.

- Sve je ovo dio jednog pristupa zemalja koje bi željele da najesen imaju što stabilniju epidemiološku situaciju - naglasio je.

Istakao je da je veći dio hrvatskih županija u zelenom, dok su svega tri županije su u crvenoj zoni. Kaže da je teško zamisliti mlade da se na ljetovanju žele pridržavati distance.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.