HRVATSKA

Kit dug najmanje 15 metara plaši kupače na Jadranu

Uočen je u Omišaljskom zalivu na Krku

Snimili grdosiju. Blue World Institute

Z. K. / Avaz.ba

20.8.2020

Kit koji je dug najmanje 15 metara uočen je u Omišaljskom zalivu na Krku. Na njega je "naletio" Josip Đurić (27) s Krka koji je jet skijem glisirao morem. Kaže da ga je prepao.

- Sjeo sam na tek popravljeni jet ski i krenuo na more. U jednom trenutku sam čuo neki tupi zvuk, mislio sam da se nešto pokvarilo na jet skiju. Kada sam se okrenuo, primjetio sam da mi je iza leđa ogroman kit koji je izbacivao vodu. Okrenuo sam se ravno prema njemu i polako krenuo naprijed. Skoro smo se sudarili. On je dva, tri puta uronio i izronio iz mora i onda samo nestao. Moram da kažem da sam se dobro preplašio - ispričao je za 24sata.hr Josip Đurić (27) s Krka, koji je imao bliski susret s grdosijom od 15 metara u srijedu kod Omišlja.


Brzo nestao u vodi. Blue World Institute

Kit je bio svega 50-tak metara od obale i svega par metara od Josipa. U utorak je u Velebitskom kanalu ekipa iz Instituta Plavi svijet uspjela da snimi grdosiju od 15 metara.

- Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U sljedećoj minuti dali smo za petama vjetru uz sjevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vrijedilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vrijedelo je - objavili su iz instituta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.