TURITIČKA SEZONA

Crna Gora: Najveći broj turista u Budvi su gosti iz Bosne i Hercegovine

Tako je, od trenutno 27.200 turista u cijeloj Crnoj Gori, skoro 11.000 registrirano upravo u Budvi

Z. K. / Avaz.ba

Broj rezervacija se uvećava

Foto: Arhiv


Sedam dana od otvaranja crnogorskih granica državama regiona, uz serološki ili PCR test, u Budvi se bilježi osjetan rast broja gostiju. U metropolu crnogorskog turizma najviše dolaze gosti iz Bosne i Hercegovine, pišu crnogorske Vijesti.  To bi, barem malo, moglo popraviti praktično propalu turističku sezonu zbog epidemije koronavirusa. 

Tako je, od trenutno 27.200 turista u cijeloj Crnoj Gori, skoro 11.000 registrirano upravo u Budvi.

U odnosu na prije sedam-osam dana primjetno je da imamo oko 2.000 do 3.000 više gostiju u našem gradu. Najveći broj turista u Budvi su gosti iz BIH, Ukrajine, Bjelorusije i Albanije, ima nešto i iz Rusije i u posljednjih sedam do deset dana ima registrovanih turista primjetno i iz Srbije - kazala je direktorica TO Budva Maja Liješević. 

  • Primjetno više gostiju

    Primjetno više gostiju

    Foto: Arhiv


Više od 3.000 gostiju u Budvi je u privatnom smještaju. U hotelima ih je duplo više, oko 7.700, pa uz popularne cijene i stroge higijenske mjere, tek očekuju veći priliv gostiju.

- Broj rezervacija se uvećava tri četiri puta na dnevnom osnovu nakon što je najavljeno da će se države Zapadnog Balkana otvoriti i da će se liberalizovati i granice prema Sjedinjenim Američkim Državama. Sad su cijene niže između 40 i 60 posto. Utisak je mnogo bolji, rezultat će se znatno popraviti, ali ne do te mjere da bi mogao da ublaži gubitke - rekla je za TV Vijesti PR hotela, Maja Vukićević.

Na jučerašnji dan evidentirano je tek 15 posto ostvarenog turističkog saobraćaja u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Više o temi Crna Gora

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na