NA PRIJELAZU GRADINA

Carinici u Srbiji otkrili neobičan slučaj krijumčarenja ljudi: Marokanka se sakrila u komodu

Muškarac je izjavio da je pokušao da prokrijumčari suprugu, jer nije imala vizu koja joj je potrebna za ulazak u Srbiju

Piše: Avaz.ba / Novosti.rs

Fioke komode su namjerno skraćene

Foto: Uprava carina Srbije


Carinici Uprave carina Srbije su se 24. avgusta 2020. godine na prijelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namjenski napravljenom ''bunkeru'' za krijumčarenje.

Slučaj je otkriven na ulaznoj strani prijelaza Gradina oko 8.45 sati, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao kombi švedskih registarskih oznaka.

Kombijem je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porijekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Carinici su se u saradnji sa graničnom policijom ipak odlučili za detaljan pregled, što se ubrzo pokazalo kao dobra odluka.

U improvizovanoj komodi koju je pomenuti putnik prevozio u teretnom dijelu kombija, otkrivena je 31-godišnja Marokanka koja je tu bila sakrivena.

Da bi to uopće bilo moguće, fioke komode su namjerno skraćene, kako bi se napravio neophodan prostor, a potom pokrivene i dušecima.

Sakrivena osoba je kod sebe imala pasoš Maroka, a u razgovoru sa putnicima, carinici su saznali da je riječ o bračnom paru čija je namjera bila da prođu kroz Srbiju na putu do Švedske.

Naime, muškarac je izjavio da je pokušao da prokrijumčari suprugu, jer nije imala vizu koja joj je potrebna za ulazak u Srbiju.

NA VRH

Komentari