OTKRILA U FILMU

Jeziv dio razgovora glumice iz "Ivkove slave" i njenog silovatelja: To je čast

Moje iskazivanje nježnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće, kazao joj je on

Danijela kao Mariola u "Ivkovoj slavi". Printscreen

Avaz.ba

25.8.2020

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me" da je bila žrtva zlostavljanja, a mediji prenose da je tajno snimila razgovor sa moćnikom iz filmske industrije koji je silovao, što bi moglo biti krucijalni dokaz ukoliko bi došlo do suđenja.

Glumica poznata po ulozi lijepe Mariole u filmu "Ivkova slava" izazvala je burne reakcije domaće javnosti kada je progovorila o silovanju, a koleginice su je pozvale da javno kaže ime i prezime zlostavljača kako bi mu se stalo na put. 

U trejleru za film "Zaceli me" na nekoliko sekundi se pojavljuje Danijela dok se nekom povjerava u video-pozivu preko laptopa.

Tvrdi se da je riječ o razgovoru sa silovateljem koji je navodno tajno snimila, kada se nakon četiri godine od jezivog događaja navodno suočila sa njim. 

Danijela Štajnfeld. Arhiv

Naime, nakon što Danijela pita muškarca koji ju je silovao sjeća li se da je plakala i da nije željela ostati nasamo s njim, da se osjeća ugroženo, da je govorila "ne", on joj odgovara:

- Mogu da razumijem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nježnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio ku*** u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcjenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja?!

Inače, u trejleru se vidi i Danijela koja poziva najvjerovatnije svoju porodicu, pošto pita: "Da li je mama tu?".

- Prije četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji - govori Štajnfeldova, dok je sa druge strane neko pita: "O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?".

Glumica je deset godina provela u Americi, gdje je otišla nakon što je preživela traumu. O seksualnom zlostavljanju prvi put je progovorila u svom dokumentarcu "Zaceli me", koji je nedavno predstavljen na Sarajevo Film Festivalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.