LIDER LSV-A

Čanak upozorava: Ruske elite spremaju incidente u Crnoj Gori u noći nakon izbora

Čanak ne sumnja u pobjedu proevropskih i pronatovskih snaga u Crnoj Gori.

Nenad Čanak. Arhiv

D.H./Avaz.ba

26.8.2020

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se na izborima u Crnoj Gori u nedjelju brani evropska ideja na Balkanu i ocijenio da "provelikosrpska i prokremaljska" opozicija priprema incidente u toj državi u slučaju da bude poražena na izborima.


- Crna Gora mora ostati svetionik prozapadne i proevropske misli. Upravo takva Crna Gora ne odgovara interesima Kremlja, odnosno političke elite koja sada vodi Rusiju, tako da se plašim da ćete se susresti s incidentima u noći između nedjelje i ponedjeljka. Takav scenario već najavljuju provelikosrpske i prokremaljske opozicione snage u Crnoj Gori, rekao je Čanak za podgoričke "Dnevne novine".

Dodao je da ne sumnja u pobjedu proevropskih i pronatovskih snaga u Crnoj Gori.

Čanak je ocijenio da su protestne litije koje u Crnoj Gori organizuje Srpska pravoslavna crkva, navodno zato što je nezadovoljna Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u toj državi, zapravo politički skupovi.

- Litije su od starta bile politički pokret da se Crna Gora kao nezavisna država ukine, da se njena uloga svede na privezak beogradske ili kremaljske politike, što je u konačnici svejedno. Sve to na čemu se intenzivno radi, treba da završi ukidanjem ne samo Crne Gore kao države, nego i prava na osjećaj pripadnosti Crnoj Gori i etničkoj pripadnosti crnogorskom narodu. To je sada potpuno jasno, kazao je Čanak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.