MJEŠTANI TRAŽE REAKCIJU

Skandal u Hrvatskoj: Sveštenik negira koronu, vješa ustaške zastave i potiče nasilje

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti okačio je ustašku zastavu

Don Tomislav Vlahović. Zadarska nadbiskupija

Avaz.ba

26.8.2020

Don Tomislav Vlahović prije dvije je godine dobio prijavu jer se predstavljao kao policajac Šibensko-kninske policijske uprave i zaustavljao automobile u prometu, prijetio batinama i privođenjem ako se ne budu ponašali u skladu s njegovim naredbama te mahao policijskom palicom, prenosi portal 24 sata.

Naime, čim je došao u Sali prije godinu i pol dana, podigao je ljudima najam crkvenih kuća na tako velike cifre da su se podstanari zgražali. Istu stvar je napravio i Turističkoj zajednici kojoj je 25. aprila ove godine ultimativno otkazao najam pred turističku sezonu. 

 Djecu koja su za vrijeme školskih praznika samo jednom izostala s mise, nije dopustio da prime Prvu pričest. Majke su se bunile, pisale Nadbiskupiji i Kaptolu, ali nisu im ni odgovorili. Navodno je pobacao sve stare crkvene knjige i pečate. Ne želi krstiti djecu roditelja koji nisu vjenčani u crkvi. Sazidao je ogradu visoku dva metra na ulazu u župni dvor da se ne vidi kad tamo roštilja sa svojim Slavoncima, koje uporno dovodi. Ove zime nakon što je čovjek umro, nisu ga cijeli dan mogli dobiti na telefon da dogovore sahranu.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti okačio je ustašku zastavu! Sveštenik nam je čudo, pravi psihopat - rekli su mještani Sali na Dugom otoku za portal 24sata. Nakon toga premješten je za župnika Sali, Luke i Žmana na Dugom otoku. U Luci su mještani također ljuti na njega, a većina ih više i ne odlazi na mise. 

 - I tamo je doveo grupu svojih Slavonaca u župnu kuću, njih 40-ak i to u doba mjera protiv korone. Mladići su od starije domaćice tražili crkvene ključeve. Nije im htjela dati, a don Tomislav ju je napao kao da će je udariti. Nakon toga mještani Luke više ne dolaze na mise, dođe ih tek nekolicina - kažu Dugootočani. 

 Naime, sveštenik ne samo da se nije pridržavao mjera, služio je svete mise i kad drugi nisu, dijelio hostije u usta umjesto da ih stavlja u ruke, tražio od vjernika da se rukuju u znak mira, nije osigurao prozračan prostor za ispovijest niti uklonio blagoslovljenu vodu za opću upotrebu, nego je s oltara propovijedao da se u slučaju pandemije radi o zavjeri i prevari - navode mještani.

Na kraju je počeo s oltara javno prozivati one vjernike koji se tih mjera pridržavaju, protivno napucima svojih nadređenih, Zadarske nadbiskupije i Hrvatske biskupske konferencije. Mještani, ali i Općina, prijavili su ga Nadbiskupiji. 

 - Mi smo napisali pismo Nadbiskupiji na tu temu i tražili smo da apeliraju na sveštenikovu savjest da poštuje pravila i preporuke Zavoda za javno zdravstvo vezano uz pandemiju virusa korone. Vidjet ćemo hoće li imati učinka - rekao je načelnik Općine Sali Zoran Morović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.