EVROPSKA UNIJA

Radujemo se nastavku rada na sporazumu Kosova i Srbije

Radujemo se što ćemo ovog vikenda i naredne nedjelje dočekati strane u Briselu da nastave sa radom na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, kaže Peter Stano

Peter Stano. Agencije

Avaz.ba

4.9.2020

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je večeras da su institucije u Briselu primile k znanju potpisivanje dokumenta izmedju Beograda i Prištine u Bijeloj kući u Vašingtonu, prenio je Radio Slobodna Evropa. 

- Radujemo se što ćemo ovog vikenda i naredne nedjelje dočekati strane u Briselu da nastave sa radom na sveobuhvatnom sporazumu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, koji se bavi svim neriješenim pitanjima vezanim za njihov odnos, a u skladu sa međunarodnim pravom i pravnom tekovinom EU - rekao je Stano.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali su danas sa predsjednikom SAD u Vašingtonu sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Vučić i Hoti u ponedjeljak u Briselu će se sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština Miroslavom Lajčakom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.