HRVATSKA

Uhapšen Nijemac zbog sumnje da je podmetnuo požar na Čiovu

Izgorjela je borova šuma, a u jednom momentu su bili ugroženi i stambeni objekti

Avaz.ba

Požar prijetio kućama

Foto: Agencije


Trogirska policija podnijela je krivičnu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu protiv državljanina Njemačke (36) zbog sumnje da je izazvao četiri požara na Čiovu, saopćeno je iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave. 

Njemački državljanin osumnjičen je da je jučer na području Čiova u Okrugu Gornjem izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u blizini kuća.

- Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je nadležnom državnom tužilaštvu podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, te je predat u pritvor - naveli su iz policije.

Prvi veliki požar u Okrugu Gornjem na Čiovu buknuo je jučer nešto prije 16 sati, a nešto kasnije su buknula još tri požara. Izgorjela je borova šuma, a u jednom momentu su bili ugroženi i stambeni objekti.

Vatru je gasilo 120 vatrogasaca sa 32 vozila, a pomoć iz vazduha su im bila dva kanadera i air-traktor. Požari su stavljeni pod kontrolu sinoć, a tek su danas proglašeni ugašenim.

Više o temi Hrvatska

LOŠE VIJESTI
U Hrvatskoj umrle još tri osobe
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na