REGION

Zoran Milanović komentirao aferu "Janaf" i rekao mu da mu "istraga nije jasna"

Ako je zaista policija pratila nekoga tko nosi dva milijuna ili 200 tisuća kuna nekome da mu da mito, onda hapsiš istog trena i priča je gotova

Zoran Milanović. Agencije

Avaz.ba

19.9.2020

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske je u povodu afere "Janaf" izjavio da mu nije jasno zašto direktor "Janafa" Dragan Kovačević i poduzetnik Krešo Petek nisu uhapšeni tokom primopredaje 1,96 miliona kuna mita, nakon što je policija snimila okolnosti tog događaja.

- Ne mogu shvatiti da to nije prekinuto u onom trenutku kada je praćenjem ustanovljeno da netko nekome daje dva milijuna kuna. Tu je kraj svake priče, imaš predmet, imaš materijalni dokaz. To je nešto što bi mene zanimalo - izjavio je Milanović u Podgariću upitan za USKOK-ovu istragu zbog navodnog namještanja poslova kompaniji Elektrocentar Petek ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka.

- Ako je zaista policija pratila nekoga tko nosi dva milijuna ili 200 tisuća kuna nekome da mu da mito, onda hapsiš istog trena i priča je gotova. Koga su čekali uhvatiti, američkog predsjednika - upitao je Milanović te dodao da njemu "ova istraga nije jasna". 

Peteku se na teret stavlja da je u novembru prošle godine Kovačeviću na ruke platio 1,96 miliona kuna mita kako bi dobio nekoliko poslova. U trenutku primopredaje policija je, uz nalog istražnog suca, prilično detaljno snimila okolnosti pod kojima je Petek nosio novac Kovačeviću.

Inače, predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević bio je 2008. protukandidat Zoranu Milanoviću na unutarstranačkim izborima u SDP-u, nakon čega je prešao u HNS, a Milanović je danas to potvrdio, kao i da su prije nekoliko mjeseci bili zajedno na ručku. 

- Ja sam s Draganom bio dobar, ne neki prijatelj, ali dobar. Ispada da je praćen jako dugo, da je bio praćen i kada mu je, navodno, ovaj drugi davao dva milijuna kuna. Zašto ih onda zajedno nisu uhapsili sve? Tu završava svaka istraga, imaš corpus delicti, imaš sve. Tak da mi tu dosta toga nije jasno - odgovorio je Milanović na pitanje o istrazi u aferi Janaf. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.