MAKEDONIJA

Rodbina i prijatelji upali na infektivnu kliniku i odnijeli tijelo preminulog pacijenta

Scena kao iz horor filma

Bolnica u Strumici. novamakedonija.com.mk

A. V. / Avaz.ba

22.9.2020

Rodbina i prijatelji jučer su s infektivnog odjeljenja bolnice u Strumici (Sjeverna Makedonija) iznijeli tijelo 49-godišnjeg preminulog pacijenta i zajedno s bolničkim krevetom ga odvezli kući, pišu makedonski mediji. 

Direktor bolnice Naće Gogov rekao je da se "sve desilo kao u horor filmu" jučer oko devet sati, nakon što je preminuo 49-godišnji pacijent koji je malo prije toga primljen u teškom stanju, prenosi "Objektiv".

Taj pacijent je, naveo je, hospitalizovan na infektivnoj klinici sa povišenom temperaturom, visokim krvnim pritiskom i malaksalošću i preminuo je za kratko vrijeme.

Bolesnika su u bolnicu doveli kćerka i supruga, a ubrzo nakon što je preminuo, kako je rekao Gogov, "dvadesetak građana iz Strumice je izvuklo preminulog zajedno sa krevetom, prebacili su ga preko ograde, stavili u kombi i odvezli u nepoznatom pravcu".

Kako ne bi izazvali incident, zaposleni u bolnici nisu pokušali da spriječe da tijelo bude odneseno, jer se radilo o većoj grupi ljudi, ali su slučaj odmah prijavili policiji.

Direktor bolnice je dodao da ne može da se zna da li je preminuli pacijent zaražen koronavirusom, jer nisu stigli da mu urade test.

Strumica je, kako navodi portal "Sakam da kažam", novo žarište koronavirusa, sa trenutno 1.008 aktivnih slučajeva.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.