AMERIČKA DONACIJA

Niškoj kardiohirurgiji uručeno 1.800 skafandera, stiže najsavremenija laboratorija u Evropi

Vrijednost cjelokupne donacije preko milion dolara

Avaz.ba

Sa uručenja donacije

Foto: Blic.rs


Klinika za kardiohirurgiju i Klinički centar u Nišu dobili su donaciju Američke ambasade u Beogradu i Evropske komande Američke vojske vrijednu preko 15.000 dolara koju cini 1.800 skafandera za višekratnu upotrebu. 

Direktor niške Kardiohirurgije dr. Dragan Milić primajući donaciju, istakao je da ovu zaštitnu opremu koristi osoblje koje učestvuje u liječenju infektivnih bolesnika, prije svega onih koji imaju kovid-19 infekciju. On je najavio i novu pomoć iz Amerike, koja će svrstati Niš u vrh evropskog zdravstva.

- Nadamo se da drugog talasa koronavirusa neće biti, ali nemamo prava da budemo nespremni. Naši američki prijatelji su nas obavijestili da 3. oktobra stiže u Niš njihova donacija u vidu aparata za genetsku laboratoriju koja će se otvoriti na Medicinskom fakultetu u Nišu kao i aparati za laboratoriju za tkivnu tipizaciju koja ce se nalaziti na Klinici za kardiohirurgiju KC Niš. Ove dvije laboratorije radit će kao jedna cjelina i bit će nesto najsavremenije što postoji u Evropi - istakao je dr. Milić, dodajući da je vrijednost cjelokupne donacije preko milion dolara.

Više o temi Niš

Više o:

Niš Srbija Donacija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na