POTVRĐENA VEĆINA

Poslanici tri koalicije podržali Krivokapića za mandatara

Aleksa Bečić je rekao da je saglasan sa stavom Abazovića i da taj prijedlog ima podršku koalicije Mir je naša nacija

Zdravko Krivokapić. Arhiv

Avaz.ba

23.9.2020

Svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.


Oni su objavili fotografije dokumenta sa potpisima 27 poslanika koalicije "Mir je naša nacija", 10 poslanika koalicije "Mir je naša nacija" i četiri poslanika koalicije "Crno na bijelo", sa zahtjevom predsjedniku države Milu Đukanoviću da Krivokapića predloži za mandatara.

Demokratski front predložio je ranije da lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić bude predsjednik Skupštine, a Krivokapić mandatar buduće Vlade.

- Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda, saopštio je poslanik DF-a Milan Knežević na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine.



Predsjedavajući Miodrag Lekić tada je pozvao da se dostavi pisani predlog deset poslanika, kako bi se izjasnili o predlogu DF-a.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović rekao je da je predlog DF-a apsolutno prihvatljiv za tu koaliciju, te poručio da ostaje "čovjek od riječi".

- Ako se zadovolje poslovničke forme, možemo da pristupimo izboru predsjednika skupštine iz redova Demokrata, Alekse Bečića, a da nakon toga formalizujemo i kandidaturu za novog mandatara, kazao je Abazović.

Bečić je kazao da poslanici ZBCG i "Crno na bijelo" imaju apsolutnu podršku i spremnost koalicije "Mir je naša nacija" ukoliko smatraju da treba formalizovati izbor za predsjednika Skupštine na način kako su predložili, te da su spremni staviti potpise na predlog da Krivokapić bude mandatar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.