PRENOSIMO

Hrvatski mediji: Gitarist Matušić novi je državni tajnik u MVP-u

Tako ovaj medij, analizirajući kadrovske križaljke u ministarstvima, piše da je državni tajnik Ministarstva turizma i bivši saborski zastupnik Frano Matušić (HDZ) sada državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova

Frano Matušić. Agencije

Avaz.ba / 24sata.hr

26.9.2020

Mjesto državnih tajnika po ministarstvima u Hrvatskoj dobili su bivši, ali i aktuelni partneri Andreja Plenkovića, premijera. HSLS ima tri državna tajnika, a HNS, SDSS i Čačićevi Reformisti po dva mjesta u ministarstvima, piše 24sata.hr.

Tako ovaj medij, analizirajući kadrovske križaljke u ministarstvima, piše da je državni tajnik Ministarstva turizma i bivši saborski zastupnik Frano Matušić (HDZ) sada državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova. 

- Matušić je po struci akademski glazbenik, odnosno profesor gitare, a kroz saborski mandat, među ostalim, bio je u odboru za vanjsku politiku, europske poslove, međuparlamentarnu suradnju. Kao umjetnik na gitari, u Ministarstvu vanjskih poslova sad će možda biti u prilici svirati Kurzu, kancelaru Austrije - piše 24. sata.hr. 

Faksimil jedne od naslovnica. Naslovnica 24sata.hr

Uz Matušića, novi državni tajnik, uz dosadašnju Andreju Metelko-Zgombić, bit će Zdenko Lucić. Novo ime među državnim tajnicima je i ono HDZ-ove zastupnice iz prošlog mandata Irene Petrijevčanin Vuksanović. Ona će ubuduće biti na toj funkciji u MUP-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.