KOSOVO

Kurti: Hoti je u Vašingtonu stvorio "Četvrtu Jugoslaviju"

Kurti smatra da se ta nova Jugoslavija stvara kroz područje "mini Šengena", koje će Beogradu omogućiti ekonomsku hegemoniju nad Albancima na KiM i Albaniji

Albin Kurti. Arhiv

Avaz.ba / Tanjug

27.9.2020

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija i lider Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti nazvao je sporazum postignut u Bijeloj kući između Beograda i Prištine "sporazumom koji stvara "Četvrtu Jugoslaviju", prenosi Gazeta Ekspres.

Kurti smatra da se ta nova Jugoslavija stvara kroz područje "mini Šengena", koje će Beogradu omogućiti ekonomsku hegemoniju nad Albancima na KiM i Albaniji, navodi Kosovo onlajn.

- Kosovski Albanci i Albanci, u toj 'Četvrtoj Jugoslaviji', biće samo potrošači srpske robe i nadati se da će putarine dobiti od srpskih kamiona. Zato što će naši proizvođači ostati nezaštićeni", rekao je Kurti u obraćanju članovima Glavnog odbora Samoopredeljenja.

Prema njegovim riječima, premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti potpisao je najveće ustupke koje je Priština učinila Beogradu u periodu poslije sukoba.

- Srbija je izborila punu rehabilitaciju pred svijetom", rekao je Kurti i dodao da "decenijama srpski predsjednik nije išao u Bijelu kuću".

Kurti je dodao da Hoti loše radi posao i da unižava međunarodni položaj Prištine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.