SVEČANOSTI

U Skoplju obilježen Međunarodni Dan Bošnjaka

Narodni zastupnik Zećir Ramčilović kazao je da je uloga i podrška Bošnjaka progresivnim snagama i politikama ogromna

Piše: Avaz.ba / Fena

Bošnjaci podrška progresivnim snagama

Foto: Forum Bošnjaka


Svečanom akademijom u Skoplju u prisustvu mnogih javnih ličnosti iz društveno-političkog života, obilježen je Međunarodni Dan Bošnjaka, koji u Sjevernoj Makedoniji je nacionalni praznik i neradni dan za pripadnike bošnjačkog naroda.

U ime organizatora prisutnima se obratio predsjednik Foruma Bošnjaka Enes Šemsović koji je istakao da je za Bošnjake Makedonija dom.

- Bošnjaci uvijek su bili snažna kohezivna karika i podrška svim procesima koji su definirali Makedoniju kao suverenu i nezavisnu državu - rekao je Šemsović.

Narodni zastupnik Zećir Ramčilović kazao je da je uloga i podrška Bošnjaka progresivnim snagama i politikama ogromna, a Bošnjaci izvršavaju najznačajnije funkcije u državi i izvršavaju ih posvećeno i časno u interesu svih građana.

- Republika Sjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina, kao matica svih Bošnjaka gdje god da se nalaze, su povezane jakim partnerstvom i zajedničkom težnjom za bilateralnu i regionalnu suradnju u svim sferama, ali i za unutrašnju stabilnost i razvoj, a vi Bošnjaci ste sastavni dio našeg kulturnog i društvenog miljea, dio našeg koncepta “Jedno društvo za sve" - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Za zasluge u proteklom periodu dodijeljena su priznanja gradonačelnicima Acetu Kocevskom, Visaru Ganiu i Blerimu Bedžetiju, reis-ul ulemi Šaćiru Fetahu i ministru Spasovskom.

Čestitke povodom Dana Bošnjaka, danas su uputili predsjednik RS Makedonije Stevo Pendarsovski, predsjednik Skupštine RS Makedonije Talat Džaferi, kao i brojni politički lideri i zemlji, želeći prosperitet i uspjeh u svim sferama društvenog življenja Bošnjaka koji su nerazdvojni dio multikulturnog društva naše države, saopćili su organizatori.

NA VRH

Komentari