HRVATSKA

Jako nevrijeme zahvatilo Zagreb, prevrnuti avioni na aerodromu Lučko

Na Palagruži jugo je na udare puhalo do 109 kilometara na sat, na Lastovu 108, a u Splitu 90

Nevrijeme prešlo i preko Aerodroma Lučko. HRT

Z. K. / HRT

4.10.2020

Jako nevrijeme praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i gradom zahvatilo je sinoć područje grada Zagreba. Materijalna šteta prouzročena je na dva krova porodične kuće u Ježdovcu. Zabilježeno je i rušenje nekoliko stabala na saobraćajnici. Nevrijeme je prešlo i preko Aerodroma Lučko, gdje je jak vjetar prevrnuo avione, piše HRT. 

Na Jadranu - orkansko jugo. Valovi su bili i do šest metara, brojne rive pod vodom. Na Palagruži jugo je na udare puhalo do 109 kilometara na sat, na Lastovu 108, a u Splitu 90.  Jako nevrijeme zahvatilo je i Istru. Kako javlja Istramet, zabilježeno je više od 7.000 munja, a udari juga na Fortici u Labinu dostizali su 122 kilometra na sat. Zbog nevremena bile su prekinute mnoge brodske linije. 

Bez električnom energijom jedno vrijeme bili su dijelovi općina Žminj i Cerovlje.


Prevrnuti avioni. Index

Na području Zadarske županije zaprimljeno je više dojava o srušenim stablima, električnim i telefonskim stupovima te razbacanim predmetima. Dojava o većim materijalnim štetama nije bilo. U Primorsko-goranskoj županiji zaprimljene su dojave o podignutim šahtovima, stablima i granju na trotoarima na području Rijeke. Na autoputu A6, čvor Ravna Gora, zatvoren je bio izlazni trak iz smjera Zagreba i ulazni prema Rijeci, a promet između čvorova Ravna Gora - Vrbovsko se odvijao usporeno zbog vode na trotoaru.

Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe s područja grada Rijeke i ophodarske i vatrogasne službe Autoceste Rijeka Zagreb. Većih materijalnih šteta nije bilo. Pošteđena nije bila ni Karlovačka županija. Nevrijeme je uzrokovalo prodor vode u prizemne i podrumske prostorije u nekoliko objekata, a bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Ozlja.

Poteškoća u opskrbi električnom energijom bilo je i na području grada Donja Stubica. Odmah po događaju na teren su izašle sve raspoložive ekipe HEP-a te su kvarovi promptno otklanjani. Zabilježeno je nekoliko rušenja stabala na saobraćajnice koji su uklanjali pripadnici DVD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.