SRBIJA

U šahtu blizu škole otkrili leglo zmija, odmah su pozvali krotitelja gmizavaca Vladicu Stankovića

U Srbiji postoji 10 vrsta zmija, a da su samo tri otrovnice

Stanković: Riječ je o stepskim smukovima. Kurir

Telegraf.rs

5.10.2020

Krotitelj zmija iz Vladičinog Hana, jedini hvatač gmizavaca u Srbiji, Vladica Stanković, ne odmara ni u oktobru. On je jučer imao jednu, a već jutros je zasukao rukave i otišao na drugu intervenciju, u okviru koje se ni manje, a ni više, zavukao u dva šahta, i izvukao čak 15 stepskih smukova. Stanković je intervenirao u Osnovnoj školi "Prvi maj", u mjestu Vrtoguš kod Vranja.  Kako je rekao za Telegraf.rs, iz šahta je izvukao 15 neotrovnih zmija smukova. 

- Riječ je o stepskim smukovima, inače zmijama neotrovnicama. U saradnji sa komunalnom policijom Vranja, izvukao sam dva velika i 13 malih smukova - rekao je Stanković za Telegraf.rs neposredno pošto je uspješno izveo ovu akciju.

Dok je Vladica radio svoj posao, među okupljenima, a pretpostavljamo da su radnici škole, zbijala se šala ko će od sad da ulazi u šaht, i ko više neće da pušta vodu. Nakon intrevencije, on je đacima ove škole održao kratko predavanje o tome koje zmije postoje na našim prostorima, kakve su po prirodi, i još jednom za naš portal ukazao koliko je značaj da se djeca informiraju o ovoj temi. 

On je u jednom od razgovora za naš portal objasnio, inače, da u Srbiji postoji 10 vrsta zmija, a da su samo tri otrovnice. Stanković je sinoć, da podsjetimo, jednu zmiju izvukao iz automobila Vranjanaca. Ona im se prvo pojavila na haubi, a zatim se zavukla u karoseriju vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.