CRNA GORA

Kongres DPS-a sredinom decembra

Iz DPS-a su poručili da ostaju "nepokolebljivo opredijeljeni u odbrani nacionalnih i državnih interesa Crne Gore“

Milo Đukanović, predsjednik DPS-a. Agencije

A. Ka. / Srna

12.10.2020

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković bit će na čelu Odbora za pripremu kongresa ove partije, koji bi trebalo da bude održan sredinom decembra, odlučilo je Predsjedništvo DPS-a. 

Iz DPS-a je saopćeno da je na sjednici Predsjedništva, kojoj je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatran način organizovanja vanrednog kongresa DPS-a, kao i aktuelna politička pitanja.

Na sjednici je konstatovano da je potrebno detaljno analizirati situaciju u partiji na svim nivoima kako bi se pripremile sveobuhvatne promjene radi privikavanja na novonastale okolnosti i daljeg pozicioniranja i djelovanja DPS-a.

- Posebna pažnja bit će posvećena promjenama u dijelu partijskog programa, organizacionog ustrojstva i kadrovske strukture DPS-a - kaže se u saopćenju.

Iz DPS-a su poručili da ostaju "nepokolebljivo opredijeljeni u odbrani nacionalnih i državnih interesa Crne Gore, jačanju njenog građanskog karaktera i multietničke demokratije, kao i njenoj daljoj evropeizaciji i sveukupnoj emancipaciji".

- Imajući u vidu navedeno, predstojeći kongres predstavlja priliku za utvrđivanje i usvajanje savremene političke platforme za dalje djelovanja na svim nivoima - naveli su iz ove partije.

Na sjednici su razmatrani i mogući načini organizovanja kongresa u okolnostima epidemije virusa korona.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.