PODGORICA

Njemačka će pomoći da Crna Gora što prije postane dio EU

Bečić je na sastanku upoznao Vebera o prioritetima novog saziva parlamenta, ističući da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa

Aleksa Bečić. Agencije

A. Ka. / Srna

14.10.2020

Njemački ambasador u Podgorici Robert Veber rekao je danas na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem da Njemačka prepoznaje snažnu političku volju Crne Gore za pridruženje EU i da će zvanični Berlin pružiti neophodnu pomoć da država što prije postane dio evropske zajednice. 

Bečić je na sastanku upoznao Vebera o prioritetima novog saziva parlamenta, ističući da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, kao i reformi pravosuđa i sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva, navodi se u saopćenju iz crnogorskog parlamenta.

Ističući da je Njemačka dokazani prijatelj Crne Gore, Bečić je zahvalio Veberu na kontinuiranoj posvećenosti bilateralnim odnosima i podršci evropskim integracijama Crne Gore. On je naveo da očekuje da će tokom tekućeg njemačkog predsjedavanja Savjetom EU biti nastavljena dobra saradnja sa zemljama zapadnog Balkana.

U tom kontekstu, Bečić se osvrnuo na nedavne poruke Evropske komisije u godišnjem izvještaju o Crnoj Gori i istakao da je zadovoljan činjenicom da politika proširenja ostaje visoko na listi prioriteta EU.

- Izraženo je obostrano interesovanje za nastavak i intenziviranje parlamentarne saradnje na nivou skupštinskih radnih tijela i grupa prijateljstva - dodaje se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.