SRBIJA

Vučić: "Mali šengen" važan je za opstanak država i nacija na Balkanu

Ne možemo da pobegnemo sa Balkana, neki bi to htijeli, ali ja nemam tih ambicija i zato ovo treba da bude bolje mjesto za život, rekao je Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić. Agencije

A. Ka. / Srna

16.10.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je srećan zbog ideje o "malom Šengenu", ocjenjujući da je to izuzetna inicijativa koja može da doprinese da Balkan bude bolje mjesto za život. 

- Ne možemo da pobegnemo sa Balkana, neki bi to htijeli, ali ja nemam tih ambicija i zato ovo treba da bude bolje mjesto za život. Moramo da se povezujemo i radimo zajedno - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je izrazio uvjerenje da će, kada se počne sa gradnjom i renoviranjem pruge Beograd – Zagreb, moći da se kaže i da narodi na ovom prostoru žive bolje i da je izgrađeno veće povjerenje.

- Izuzetno sam ponosan, jer su na kraju i oni koji nisu bili najsrećniji zbog ove inicijative, jer nisu bili u upravljačkom sedlu, morali da prihvate da je dobra inicijativa jer je riječ o četiri slobode koje spadaju u temeljne evropske slobode, a to su slobodan protok ljudi, robe, kapitala i usluga - naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je za iduću sedmicu ili do kraja mjeseca najavio virtuelnu konferenciju o ovoj temi i napomenuo da ideja nije samo njegova, već i predsjednika vlada Albanije Edija Rame i Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.