SARADNJA

Crna Gora i Turska potpisale memorandum o razumijevanju između visokih sudova

U našim najtežim trenucima, tokom pandemije Crnoj Gori je pomoć najprije poslana iz Turske, kazala Medenica

A. J. / Anadolija

21.10.2020

Sastanak dvije delegacije. Anadolija

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica posjetila je Vrhovni sud Republike Turske (Yargitay) u Ankari, a na poziv predsjednika ovog suda Mehmeta Akarce, javlja Anadolija.


Akarca je primio Medenicu koja u Turskoj boravi u posjeti zajedno s brojnom crnogorskom delegacijom.

Govoreći tokom prijema, Akarca je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da ugosti delegaciju Crne Gore, te poručio kako saradnja između dvije zemlje traje već duži vremenski period.


Zahvalivši predsjednici Medenici za podršku u jačanju saradnje između pravosudnih tijela dvije zemlje, Akarca je dodao kako Turska i Crna Gora kroz histoiju imaju bratske i prijateljske odnose, što, prema njegovim riječima, predstavlja snažan temelj u kontekstu saradnje u oblasti pravosuđa.


- Memorandumom o razumijevanju koji ćemo danas potpisati, formalizirali smo mnoge aktivnosti koje smo provodili u posljednjih pet godina na mnogim poljima, kao što su razmjena informacija i iskustva, međunarodna solidarnost i pravosudna saradnja. Ovaj memorandum o razumijevanju dat će značajan doprinos jačanju odnosa zasnovanih na uzajamnom poštovanju i saradnji između visokih sudova dviju zemalja - poručio je Akarca.


Medenica je poručila da će memorandum o razumijevanju omogućiti da dugogodišnja saradnja dvije zemlje postane konkretnija.


- U našim najtežim trenucima, tokom pandemije Crnoj Gori je pomoć najprije poslana iz Turske. Stoga, ovom prilikom želimo zahvaliti predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan). Narod Crne Gore to nikada neće zaboraviti - kazala je Medenica.


Nakon obraćanja potpisan je i memorandum o razumijevanju između visokih sudova dviju zemalja, koji predviđa saradnju na različitim poljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.