HRVATSKA

Misica Mia Rkman uzima briseve na COVID-19

Podsjetimo, Mia je na svjetskom izboru Miss Universe ušla u top 20 najljepših djevojaka te je jedna od naših najuspješnijih misica do sada

Z. K.

Rkman: Moramo zaštiti sebe i druge

Foto: Instagram


MISS Universe Hrvatske 2019. godine, Mia Rkman, trenutno radi na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i uzima briseve koji se testiraju na koronavirus.

- Krajem avgusta svi studenti Zdravstvenog veleučilišta su primili e-mail u kojem su bili pozvani da rade kao ispomoć na Štamparu. Prijateljica i ja smo se odmah javile te smo bile među prvim prijavljenim kandidatima. Ubrzo su nas pozvali na razgovor. Obavile smo liječnički pregled te smo počele raditi. Prvo smo bile u mikrobiološkom laboratoriju, a zatim su nas prebacili na odjel uzimanja briseva na COVID-19. Posao vezan za struku u ustanovi kao što je NZJZ "Dr. Andrija Štampar" je zaista ispunjenje snova - ispričala je Mia za RTL.

Opis: Mia Rkman

Instagram

Otkrila je i da se prije četiri mjeseca i ona zarazila koronavirusom te je poručila građanima da se i dalje trebaju ponašati odgovorno i poštivati epidemiološke mjere kako bi se situacija što prije riješila.

- Znam da ljudi 'pucaju po šavovima', kao i ja, svi žele povratak u normalu, ali neodgovornim ponašanjem i kršenjem mjera taj povratak sigurno neće ubrzati. Cijeli svijet se nalazi u ovoj situaciji, ne samo Hrvatska. Još uvijek ne znamo kakve posljedice virus ostavlja na ljudski organizam te upravo zbog toga moramo zaštiti sebe i druge - dodala je Mia.

Podsjetimo, Mia je na svjetskom izboru Miss Universe ušla u top 20 najljepših djevojaka te je jedna od naših najuspješnijih misica do sada.

Opis: Mia Rkman

Instagram

Opis: Mia Rkman

Instagram

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na