HRVATSKA

Plenković: Pooštravat ćemo mjere, ali i nastojati izbjeći zatvaranje

Utakmicu balansiranja između održavanja zdravlja i privrednih aktivnosti moraćemo voditi dok se ne dođe do vakcine, kaže premijer Hrvatske

A. Ka. / Srna

Andrej Plenković

Foto: Agencije


Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je večeras da će se sa porastom broja oboljelih i umrlih od virusa kovid 19 pooštravati epidemiološke mjere, ali i nastojati izbjeći zatvaranje i restriktivne mjere kakve su bile na proljeće. 

- Situacija je pod kontrolom. Utakmicu balansiranja između održavanja zdravlja i privrednih aktivnosti moraćemo voditi dok se ne dođe do vakcine. Do tog trenutka pooštravat ćemo mjere, ali i nastojati izbjeći zatvaranje i broj restriktivnih mjera kakve smo imali na proljeće", rekao je Plenković novinarima nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Komentarišuđi širenje virusa, te uvođenje strožih mjera širom Evrope, Plenković je rekao da je u Hrvatskoj, nakon pogoršane epidemiološke situacije, donesen novi paket mjera radi onemogućavanja širenja zaraze.

- Brojevi u mnogim državama EU su puno gori nego u Hrvatskoj - rekao je Plenković.

On je zahvalio epidemiolozima i ljekarima koji posljednjih osam mjeseci ulažu nadljudske napore i pozvao građane koji su pozitivni na testiranju da transparentno informišu službe o svojim kontaktima i omoguće njihovo praćenje.

- Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte, taj posao je lakši - rekao je Plenković, prense hrvatski mediji.

Hrvatska
Plenković negativan na koronavirus

Više o temi Andrej Plenković

HRVATSKI PREMIJER
Plenković negativan na koronavirus
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na