REAKCIJE

Vučić: Nisam tražio da govorim na sahrani Amfilohija

Vučić je rekao da je "mnogima smetalo" to što je došao u Crnu Goru, ali da on smatra da mu je tamo bilo mjesto

Vučić: Moj posao je da budem predsjednik svih građana Srbije. Arhiv

A. J. / Antena M

2.11.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da je tražio da govori na sahrani mitropolita Amfilohija u nedjelju u Podgorici i dodao da ga to "nije zanimalo".


Na konferenciji za novinare u Beogradu, Vučić je rekao da je sam odlučio da ide u Podgoricu da bi odao počast "velikom i harizmatičnom čovjeku, sa kojim se nije uvijek slagao", ali s kojim je imao neuporedivo bolji odnos u posljednjih par mjeseci nego ranije.


- I recite mi koga sam to pozvao da tražim da govorim? Ili ako nisam ja, kažite mi bilo kojeg čovjeka iz mojeg okruženja koji je to tražio, i od koga je tražio? I ustanovićete da nikada nisam tražio da govorim. Čak mislim da nije bilo ni vrijeme ni mjesto za to, imao je (Amfilohije) mnogo bližih ljudi. Meni je bila obaveza da odem i da se poklonim i ništa više - rekao je on.


Vučić je rekao da je "mnogima smetalo" to što je došao u Crnu Goru, ali da on smatra da mu je tamo bilo mjesto.


- A zašto to ne razumiju neki ljudi, koji ne razumiju značaj zajedništva? To više govori o njima. Moj posao je da budem predsjednik svih građana Srbije i da pomognem našem narodu koji ne živi u Srbiji... U sve drugo se ne miješamo. Formirajte vlade kakve hoćete, imat ćete dobrog partnera u Srbiji - rekao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.