CRNA GORA

Odlučeno na Kolegijumu: Skupština o novoj vladi 24. novembra

Formirali smo Radnu grupu koja će do kraja nedjelje utvrditi prijedlog odluke o dopunama Poslovnika zbog uslova pandemije korinavorusa, kaže Bečić

Aleksa Bečić. Agencije

A. Ka. / Antena M

10.11.2020

Sjednica na kojoj će se birati nova vlada bit će održana 24. novembra, saopćio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine. 

Bečić je saopćio je da su imali konstruktivan sastanak te da su zajednički, i vlast i opozicija, došli do zaključaka.

- Formirali smo Radnu grupu koja će do kraja nedjelje utvrditi prijedlog odluke o dopunama Poslovnika zbog uslova pandemije korinavorusa. U sljedeći utorak na Kolegijumu utvrdit ćemo finalnu verziju te odluke i odmah nakon toga sazvat ću sjednicu Skupštine za 23. novembar na Cetinju sa tačkom o Prijedlogu odluke o dopuni Poslovnika. U Podgorici 24. novembra bit će sjednica za izbor Vlade. Od mandatara da se zatraži da najkasnije tri dana prije održavanje sjednice dostavi prijedlog sastava i programe vlade da poslanici imaju dovoljno vremena, da se pripreme za sjednicu - kazao je Bečić novinarima.


Bečić je istakao da je sjednica zakazana malo kasnije zbog koronavirusa i sve više inficiranih poslanika. Poslanik DF-a Slaven Radunović saopštio je da će odluka da se glasa online važiti do kraja godine.

- Dakle do 31. decembra. Sve je na brzinu da bi osigurali da Skupština radi do 31. decembra - saopćio je Radunović.

Danijel Živković iz DPS-a saopćio je da ta partija neće opstruirati rad Parlamenta.

- Dio kolega je inficiran koronavirusom, zato nećemo opstruirati, doći ćemo do izmjena konsenzusom. Vjerujemo da će se doraditi neki detalji. Planirali smo da se formira radna grupa i da otklonimo manjkavosti - rekao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.