O IZJAVI IZETBEGOVIĆA

Vučić: Svaki napredak BiH je dobar i za nas, spremni smo da kupimo granate iz Bugojna

Ako je to oružje strahovito, kako kažu, to ne vidim kao prijetnju, već sam srećan zbog njih, rekao Vučić

A. J.

Vučić: Postoji mogućnost saradnje

Foto: Predsjedništvo Srbije


Postoji mogućnost saradnje na regionalnom nivou i zajednička prodaja municije širom svijeta, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svaki napredak BiH je dobar i za nas, a spremni smo da kupimo granate iz Bugojna - rekao je Vučić povodom izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je fabrika u Bugojnu napravila specijalne granate, "što je prijetnja svima koji ne misle dobro BiH".

Vučić je istakao da je Srbija spremna na svaku vrstu saradnje, dodajući da postoji mogućnost saradnje na regionalnom nivou i zajednička prodaja municije širom svijeta.

Vučić je, na konferenciji za štampu, naveo da je dobio jutros originalnu izjavu Izetbegovića i, ako je to oružje tako strahovito, kako Izetbegović kaže, on to ne vidi kao prijetnju.

- Ako je to oružje strahovito, kako kažu, to ne vidim kao prijetnju, već sam srećan zbog njih. Mi smo spremni da pogledamo i kupimo to oružje ako je tako strahovito - kazao je Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija spremna da sarađuje sa fabrikom u Bugojnu, kao i sa drugim fabrikama oružja u BiH.

- Svaki napredak BiH za nas je dobar, za razliku od njih koji vide u svemu prijetnju i želju da sa nekim ratujemo. Mi nemamo problem s tim - naglasio je Vučić.

Izetbegović je prilikom 'demonstracije nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS', rekao kako je ''svaki napredak bh. namjenske industrije novi garant mira'' te da će ''svi koji nemaju dobre namjere prema BiH sada dobro razmisliti''.

Više o temi Aleksandar Vučić

OBRAĆANJE JAVNOSTI
Vučić: Obezbijedili smo 1.800.000 doza vakcina
NA VRH

Podijeli članak na