CRNA GORA

Od ponedjeljka nastava u školama

Škole će raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete

Đaci se vraćaju u klupe. Ilustracija

A. Ka.

13.11.2020

Đaci od prvog do šestog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola u svim crnogorskim gradovima od ponedjeljka, 16. novembra, nastavu će pohađati u učionici, a ostali na daljinu, saopćeno je iz Ministarstva prosvjete Crne Gore

Iz Ministarstva navode da se u ponedjeljak otvaraju škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku i da je to odlučeno nakon novih preporuka i dogovora sa Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri bezbjedne.

- Škole će raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete, što znači da će đaci od prvog do šestog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, ali uz konstantne konsultacije i provjere znanja u školi - dodaje se u saopćenju.


Iz resornog ministarstva podsjećaju da su škole izuzete iz dosadašnjeg sistema "semafora" jer je procijenjeno da su one do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu da bude među prioritetima.

- Stanje će se jednako intenzivno pratiti kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom - poručili su iz Ministarstva.

Za to je, kako su rekli, neophodna kvalitetna saradnja sa roditeljima, koja je i do sada bila dobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.